Elke dag diepvriesmaaltijden of junk-food eten is natuurlijk ook niet zo gezond. Een mens heeft nood aan degelijk en voedzaam voedsel, maar dat hoeft niet altijd duur te zijn. Kook daarom geregeld zelf eens.
Je kan proberen om ééns per week pasta te eten, deze zitten vol met vezels, gezond voor het lichaam, en zijn niet zo duur. Gebruik van zout en peper hoeft niet in overmaat, dit kan misschien lekker zijn, maar dit is zeker niet nodig. Eet ook veel groenten, deze zijn in verhouding goedkoper dan vlees en gezond.
Een volgende tip is; bak je eigen brood. Dit kost een kleine investering voor de machine die hiervoor nodig is. Maar op termijn bespaart u honderden euro omdat u niet telkens brood hoeft aan te schaffen in de bakkerij/winkel.
Eet je graag eens frieten? Ga dan niet telkens naar de frituur, maar bak zelf je frieten. Tegenwoordig heb je al friteuses die zeer zuinig zijn. Dit is opnieuw een kleine investering(+-€50 tot +-€300), maar als vergelijkt wat je bespaart is dit een koopje.
Ga ook niet altijd naar een delicatessenzaak voor je vlees, een doorsnee beenhouwerij volstaat ook. Deze zijn veelal goedkoper en hebben dezelfde kwaliteit. Wissel ook vaak af, niet elke dag hetzelfde soort vlees. Koop vlees ook in grotere hoeveelheden, dan krijg je kortingen zoals 'Koop 1 kg en krijg 200 gram gratis'. Hetgeen wat je dan niet direct kan klaarmaken kan je invriezen en de diepvries.
Knoei niet met voedsel tijdens het koken. Probeer altijd zo weinig mogelijk restjes te hebben die je moet weggooien. Hierdoor kan je al gemakkelijk 100 euro per jaar besparen!
Als er na de maaltijd nog iets overblijft van groenten, aardappellen, vlees of nog iets anders. Gooi het niet weg, maar eet het 's avonds of de dag erna op. Op die manier gaat zo weinig mogelijk verloren.